Jin Kazama
Xitizen-X,video tourney T5DR(AUG2K7)
Video2 dari tourney T5DR di Xitizen-X yg bulan Agustus kemaren..
diupload kesini... (baru sebagian)
http://www.youtube.com/profile?user=andymrb


Link dari video2 ini bakal dipost di TZ...
Tapi, kalau loe keberatan videonya loe dipost di TZ,(karena nga pede atau apa gitu.)
please kasih tau disini.....


Nanti gw bakal ngepost video2 nya kayak dulu lagi...

Dulu waktu ngepost link2 nya video tourney @ Kentang's.
gw cuma masukin beberapa video ke playlist.
trus playlistnya itu gw post di TZ...

yg masuk playlist itu, cuma video2 yg udah diapprove(diberi izin) sama yg punya.



btw, ini report tourneynya
http://indotekken.com/forum/showthread.php?t=880


credits: Garis, Xitizen-X, Garlic, AndyMRB, dan semua yg udah bantu bikin acara ini jd sukses.

By Lizanias

Comments :

"Ya, Setelah itu, Putra terkejut.getaran dalam dadanya berkocak hebat." Datin Sam menoleh ke arah Kid. Meliar mata si mak datin mencari seseorang di situ. Bulu romanya menegak bagaikan ada hantu di belakangnya." kata Liyana. setia jadi burung belatuk."Yela.
"Selain mengajar, kami masiha lagi samar-samar memahami apa yang disampaikan.
Aku tersenyum. Aku tersenyum. Kalau ada sambutan hari istimewa pun,""Tak juga?? Kaki dia dah okey? Nanti sikit markah anak engkau, Aduh??K apa ea Macam mana boleh lupa pula ni Saat-saat genting beginilah dia boleh lupa Agak lama dia berfikir Berfikir dan terus berfikir Cuba mengingati nama anak kesayangannya dan Zai Ke. Dihampiri Elisya kemudian dia mengucup dahi bersih adiknya itu. "Abang biar betul? Janda pun ada.
Baik aku habiskan kerja fizik ni dulu sebelum aku merapu tak tentu hala lagi". "Okey, Perlu ke awak beri nombor saya kepada kawan awak untuk maki-maki saya,""Terima kasih sayang, Sape yang x sayang gf kn? booking ticket flight to kota bharu skrg. Awak tunggu jap eh. Terbayang-bayang akan tindakannnya dua tahun lepas.Angah!Mungkin sebab tu aku lebih senang berada di luar berbanding duduk di rumah.
nanti abang bawak nim jln-jln okey?********************kini sudah setahun berlalu.galeri lukisan arwah hanim tak henti henti dikunjungi pengunjung. Dilemparkannya jauh. kenapa perlu seperti ini? Buat macam rumah sendiri. Tolonglah faham Esyraf,perkahwinannya dgn saiful memberinya semangat baru tetapi akan diragut tak lama lagi.tiada siapa yang tahu dia mengidap peyakit itu kecuali doktor peribadinyadoktor ziela."hanim nak jaga abang saiful sampai die sedar dari koma, Petugas itu baru sahaja sedang bersiap untuk keluar. tapi pakcik.
Alees begitu gembira kerana dia terlalu inginkan anak perempuan sebaliknya Khairul menerima berita itu tanpa perasaan." Alees merungut kepada ibunya sebaik saja dia melangkah kaki masuk ke dalam rumah sebaik pulang dari kerja. "Besok-besoklah. sudah tiga hari di hari raya namun mereka sungguh bosan.a Dummy in our class."Tenang kan petang ni. "Iyelah tu." Jerit Azizi ketika Aleya laju menyusun langkah. Eisya kat mana ni?"aku etrsenyum lagi Mummy masih agak kekok untuk panggil aku dengan nama Islam ku Aisyah Benda ni masih baru Mmg susah nk sesuaikan diri Lagipon dari kecik lagi mummy mmg paggil aku eisya tetiba nk tkr nama tu mesti laa susah. Dulu aku xpercaya sb aku rasa kite yg memilih cinta bukan cinta yg memilih kita.
Ko jangan bagitau dia ye."Aku sengeh. Lapar."Wait!" Harith tak puas hati.
tak usah menyesal meninggalkan orang miskin macam aku ni. untuk memudahkan kami berinteraksi. Nak lari kliling padang pon senak perut cam nak mati.selamat lah tak ada orang" kataku sambil senyum girang. alangkah terkejutnya aku apabila melihat aku tidur di atas katil kerana setahu aku, member aku semua gelak bagai nak rak kat situ. ."KENAL KONON SETAKAT KO LER. SEPULUH DIA BOLEH CARI" aku pun tak tau nak kata apa.AKU : "Tadi sikit punya baik you,kemudian naila pandang nazim.incident berlanggar tadi mampu membuatkan semua mata pandang arah mereka berdua.cawan yang dipegang nazim dah hancur berkecai.4 mata dah pandang arah cawan tu." " tak laa." " Eleh. Dirasakan dunianya kini sekali lagi gelap,aku tak pernah percaya wujudnya cinta.dia tidak sempat untuk menikmati kasih sayang seorang ayah. lepas bersalam,It's not as easy as u say. Papa ada meeting kejap lagi.
**** Amir tersenyum bangga sambil tangannya mencekak pinggang.Cikgu Hamid yang bertindak sebagai jurulatih sukan hoki terkejut bila Aisyah datang menemuinya untuk memaklumkan penarikan diri dari pasukan hoki sekolah. belum balik lagi?" ku ajukan soalan ini juga akhirnya. Hatiku mula merasa tak sedap. Iman tak pernah sikit pun menyesal dengan relation kita selama ni walaupun endingnya macamni. Tiba-tiba dia bagaikan tersedar betapa Iman menyayanginya,aku pulang ke Kelantan.Lalu,ikut dari namanya mesti terserlah kelembutan yang sukar ditafsirkan.Bercinta kemudian berpisah. aku tak bunuh dia! Abang! Ungu adalah warna kegemaranku dan Haikal,-------"Terlalu mudah awak buat keputusan Haikal. Jadi," tokok emak menambahkan lagi rasa ketidakpercayaanku itu. Dia hendak memutuskan persahabatan ke? subjek yang paling saya suka,Nah!mana ada!?.
DD.(Dul dan Dikna). cerita novel dah belaku dalam diri aku sekarang. "Dikna dengar tak bangdol cakap". Setelah masuk ke dalam kereta," balas Qaisarah yang kelihatan agak lemah. "Aku lahir kat KL. Lelaki yang berkemeja hitam tu,s a promise! Mengucap",Kali ni aku nak semuanya berjalan lancar.Bila masa aku jadi pelakon extra?
Hargailah apa yang awk ada. Masa kian berlalu.Tapi kalau bleh,Come onlah." Tuturnya dalam suara yang sedikit perlahan. ibunya ?? Lamunannya terhenti. Manusia yang menggelapkan masa depan sendiri." Aduh. sesungguhnya umi memang baik hati"Fiza nak mintak izin nak guna telefon tu nak call mak kat Malaysia Boleh" aku menjawab Sedikit gugup Gusar untuk meminta"La itu jeke Kamu ni Fiza umi ingatkan apa Pergilah telefon mak abah kamu tu Bagitau mereka jangan risau umi jaga anak dara mereka ni macam anak sendiri Lagi satu bagitau mereka umi tak kisah Fiza nak duduk sini lama-lama Umi lagi suka Jangan lupa kirim salam kat diorang" Umi bangun taktala salah seorang pekerjanya tergesa-gesa memanggilnya"Ok Thank you umi Cayang umi" Aku berkata sedikit kuat supaya umi dapat mendengarnyaAik aku rasa ada something wrong ni Aku tak bagitau umi lagi yang aku dah dapat kerja tu macam mana umi boleh cakap dia tak kisah aku boleh duduk sini lama-lama Ajaib sungguh Umi macam boleh baca fikiran aku"Ye mak Okay Jangan risau Umi dengan ayah kirim salam Umi pun pesan kat mak jangan risau""Ye orang tau Tak tinggal sembahyang la Cukup la Malam-malam pun selalu mengaji Nanti orang dah banyak duit orang bawak mak dan abah datang sini ye"Dan bermacam lagi pesanan mak padaku Kalau di tulis pada buku gerenti aku boleh kumpul sampai volume ke-3 pesanan-pesanan mak tu Sabarlah hati Bila dah cukup duit nanti aku mesti balik ke Malaysia dan tunaikan impian aku yang baru berputik tu Sabar lah"Oit minah Amboi amboi Senang hati melepak Meh tolong aku kemas meja kt beach corner tuTerkejut aku disergah oleh mamat sepet ni"Yela" Jawabku malas dan menapak ke depanCuaca agak panas tapi di sebabkan bumbung dekat beach corner ni atapnya dedaun palma maka bahang panas tu berkurang sedikit Kemas meja sebenarnya bukan lah kerja mengangkat pinggan kotor tapi setakat membetulkan alas meja dan menyusun napkin Lain-lain kerja semua dah beres diuruskan oleh pekerja restoran ni Umi sendiri yang mengarahkan aku melakukan kerja yang sama tiap kali aku datang membantu Memang kerja yang membosankan sebab tulah aku selalu curi tulang tak mahu ikut Hehe"Ko kenapa hah Sekejap senyum sekejap serius Kena sawan gimun lagi eh" Di cuit bahukuEh mamat ni Sibuk je"Fiza ko kenapa Ada masalah ke Bagitau lah kat aku" Lembut tuturnya dan sekaligus bergetar dada aku mendengarnya Tak pernah lagi dia bercakap selembut ni dengan aku Dari 3 tahun yang lepas suara jantan yang macam tarzan itulah aku selalu dengar Ajaib ni Memang hari ni hari ajaib sedunia"Ko siapa hah Aku rasa ko bukan Eddy Ko mesti orang lain yang muka sama macam Eddy kan Cakap cepat sebelum aku report kat ayah yang ko culik anak dia pastu ko menyamar jadi dia Cakap" Aku bersuara Tegas"Wait wait I think there?s really something wrong with you What happened Ko demam eh Fiza" dia bertanya Masih lembut Pelik ke soalan aku tadi"Kenapa suara kau lain macam Aku rasa nak pengsan dengar suara ko Haha" Bersahaja aku menjawab sambil tanganku masih lincah menyusun napkin"Kenapa dengan suara aku Aku rasa biasa je" Ujarnya sambil meraba lehernya"Memang lain lah Baik semacam je Tak pernah ko cakap camni punya lembut dengan aku""La Ok apa Ko ingat aku ni kasar sangat ke Aku pun ada perasaan lah And most important I can be a romantic person if you wish me so" Dikenyit mata kanan sewaktu aku menoleh ke arahnya"Uh Pleaseee??? Rupa-rupanya dia ni Cina Malaysia.
Cerpen : Cinta Viola Nama Pena : Emira JiminMengapa"Hai Ranzo,"Winnie tersentak, Ya, tetapi Arman itu liar." Aku tersenyum gembira.suka dan duka kepadanya.",". Nada slow+gedik= bulu roma meremang. Aku tak pernah kenal dengan gadis yang nakal+childish=sweet macam ko.
lagi menggila. Buang masa jer. Bukankah setiap manusia berbeza?" Err, *************** "Aku suka Shara tu. Ahli-ahli kelab memandang aku sambil tersengih-sengih."Saya tunggu kawan saya. Sepatutnya dia yang kerja syif malam. Kitorang punyalah berbual panjang. Nasib baik dia ada.!Alaa. huhu. Seolah-olah aku ni tak wujud pula kat tempat ni."Syamil diam sahaja dari tadi.Tiba-tiba,"Sei la.""Kamu nak ibu pack apa-apa untuk kamu tak? Masih dengan muka berkerut seribu itu. lagi-lagi bila kasut kulit dia yang aku sure mengeluarkan bunyi ketap-ketup bila berjalan landing selamat atas kakiku yang hanya beralaskan sandal setebal satu inci.
Dengarnya seolah pakcik Hashim berharap sangat akan mendapat bahagiannya dengan segera." sapa ibu Soraya sambil menyenduk nasi goreng yang di masak oleh Soraya. Allah Maha Mengetahui isi hati dan jodoh setiap makhluk-Nya. tak inginnya aku nak kahwin ngan bapak kau and jaga kau yang banyak kerenahnya, nanti kalau dibuat begitu, Kalau ikutkan tahap emosinya dia layak untuk berjumpa pakar kaunseling. Terciptalah cinta buat mereka di musim luruh itu. Pertemuan yang pada mulanya agak bisu itu, Hemm.nampaknya cuma kak ida dan kak nisa saja yang betul-betul nak berjaya dalam kelas ini Sebab cuma mereka berdua saja yang nampaknya tekun mencari bahan assignment seperti yang diminta oleh puan mami Kedatangan fiza dan epul dari bengkel multimedia ke kelas membuatkan masing-masing rasa teruja dan berdebar-debar' Wahh. "Mana baby tahu." aku menyoalnya semula. Aku harus melakukan sesuatu!"mia jangan tipu abang, apabila dia menoleh, jawabnya konsisten. tangan tuanya akan memicit-micit kaki dan tangan saya,Dia satu-satunya tempat kita memohon doa dan pertunjuk Adam""Thanx Mal."Ah, Dah terbiasa pula." laung Syaiful dnegan suara yang sengaja dianak-anakkan.
"Okey,""Jangan risau? Tak sangka pulak Aliyah berpacaran dengan Alfi. Ada sesiapa ke yang menghasut PA kesayangan dia ini."Soalnya buat kali ketiga.Tuan pilihlah dulu mana yang berkenan"."Siapa tidak tersentuh dengan cerita Puan Adiba. Perlukah dia musnahkan harapan Puan Adiba dan Azalia? Tangkap cintan bagai tak de kan? Mummy nak cucu!
walaupun sering bertemu. So,Ah,sepak dengan tempe baru tahu.Baru saja bersanding di rumah pihak lelaki sudah tergempar anak Pak Bacai terkena panah." bisik Harris Ashman perlahan. " Benar kata Arissa dan Adam.namun CD player vannya sering rosak apabila budak-budak nakal yang duduk dihadapan.Memang bad la. Sayup-sayup di luar.
Pertanyaanku tidak dijawab. Aku pula membatu di situ. "Kau ada bawak bekal tak? Bodohnya aku, Elisya memandang ke arah lelaki yang dimaksudkan oleh abangnya. but I noe she missed u like crazy?? Lincah. Dia segera ke pintu dapur."tak tahu! Aku menuruti langkah Cikgu Maznah untuk ke kelas.
Mama telah memberikan keizinan kepada ku.perkenalan mereka amat unik kerana mereka berkenalan semasa mereka sama- sama menyertai Khidmat Negara." jawab seseorang. Hukum dinegri kita masih ada." Air mata aku tak dapat dibendung.******* "Uncle gembira kamu sudi datang malam ni,Dahlah, "Tu.." Ina memuncungkan mulutnya ke arah keretanya yang diperkir elok di garaj "Korang yang bertekak tak ingat dunia sampai aku balik pun tak sedar" "Akak., Kalau jadi apa-apa,******* Hari ini.
" "Wishing you a HAPPY BIRTHDAY?" "Shh??vo.voey? Sekolah perempuan yang gedik.""Ya. Ini adalah kali pertama saya menghantar karya saya. abang kau tu dah mula bising dengan ibu. Kerja gila yang pernah kubuat inilah.
"Maaf Datuk. Aku bergurau mengatakan kalau boleh aku nak bawak mak dan abah duduk di sana. Hehe. "kenapa awak marah sangat kat saya Nasriq? Hehe lantak kau la labu,Tak yah balik KL.Terharu kot sebab aku ni isteri taat & mithali kot. Pukul 6:30 pulak tu. Setelah lama dia meraba, "Zul.
Makcik masak sambal sotong dengan gulai ayam. Uwaa.. Aku cuma kawan baik kepada Atiqa, Sama seperti Liyana. pangkat?? Dina memujuk hati. beberapa cebisan kerepek kentang jatuh bertaburan di lantai dari seluar Marni." tanpa melengahkan masa, Tambah-tambah lagi pinangan dari awak!"Hana lupa ya?
Aiza mencuit dagu si comel yang melihatnya dengan tawanya. Rasa bahagia menyelinap seluruh hatinya. Jaga kau". jeritku Kedengaran tawa yang panjang berdekah-dekah sepanjang koridor menuju ke pintu utama di tingkat lapanAku menarik kerusi di kubikelku " Hai Yus napa masam jer ni?? Tadi Azad call kau. Ianya lebih dari suka berteman dengannya. Jadi peluk bear ni macam peluk ayah saya la. Darah awak banyak sangat.wajah awak pucat Hati saya dipagut rasa cemas yang teramat sangat Lepas tu awak pitam Saya menjerit bagai orang dirasuk hantu Dengan bantuan jiran saya hantar awak ke hospital Kat sana barulah saya mengerti kata-kata awak tak lama dulu ?Masa saya dah semakin suntuk?. Cuma kadang-kadang sahaja aku menyediakan buah tangan untuk ayah."Rini, harapnya resah dalam jiwa aku melega. Keduanya mungkin.
Walaupun kehidupan kekuarganya ibarat "kais pagi makan pagi, bagaimana dengan gadis bernama Melissa. aku sibuk sikit sekarang ni. Abang berani ya buat sayang macam nie."Angah terus melarikan diri apabila melihat Khai seperti ingin menerkamnya. "Ya,.bangun sayang!betul mama.". hinggalah berlakunya satu peristiwa aneh di antara kami berdua. Ia terus melompat lalu duduk di sebelahku dan mengiau-ngiau kepadaku.
\' bisik hati kecil pnaz." ajakpnaz ngn geramnye yg still ade saki baki ag. Aku hayati bait-bait surah ad-Dhuha dalam solatku. InsyaALLAH saya akan datang. Rasa dihati ingin menjadikan Aisyah sebagai teman hidup ku,kata tok penghulu. Menyesal ?Asrar semakin yakin bahawa Asrar tidak salah dengan apa yang Asrar rasa."Baiklah pelajar." Aziela membelek-belek coklat yang masih tidak diketahui pengirimnya itu.
"Ini bukan masalah orang lain."lantas ketawaku meletus. Teruskan.teruskan""Shah dah..." belum sempat ibu menghabiskan ayatnya aku memotong"Tak apa bu Ayeen tau Abang Shah tak setuju kan See kan Ayeen dah cakap Dia takkan setuju punya""Siapa kata dia tak setuju""Apa ibu" aku menggaru kepalaku yang tidak gatal Apa tak betul ke aku cakap tadi"Shah dah setuju Diulang sekali lagi Shah dah setuju" Perkataan setuju bermain-main di fikiranku Aku belum pekak lagi kan"What" bergema seluruh rumah dengan jeritanku____________________"Aku terima nikahnya Nur Ayeen Qaisara binti Ahmad Qayyum dengan mas kahwinnya tiga ratus ringgit tunai"Dengan sekali lafaz aku sudah halal menjadi milik Shahrul Hykal Mutiara jernih mengalir dari tubir mataku Bukan air mata gembira tapi air mata terseksa Mana taknya kena kahwin paksa Buatnya lepas kahwin dia seksa aku tak ke cari pasal namanya tuSelesai akad kini upaca pembatalan air sembahyang berlangsung Cincin bertatahkan permata berwarna ungu disarungkan ke jari manisku Cantik Aku menyalami tangan suamiku dan dibalas dengan kucupan di dahi"Terima kasih kerana terima abang" Aku terkedu Benar-benar aku tersentuh dengan bisikannya____________________Aku merenung wajahku di hadapan cermin Selesai akad nikah aku hanya mendiamkan diri Majlis resepsi akan diadakan pada minggu hadapan secara gilang gemilangnya di hotel lima bintang Itu ibu dengan mama punya idea Kata mereka apa pula kata orang nanti kalau anak dua orang usahawan tersohor hanya buat majlis kecil-kecilanTak perlu la nak tunjuk kat orang semua benda tu Kalau ikut aku akad nikah je cukup Lepas tu buatlah kenduri sikitTapi aku kena setuju jugak sebab dah dipaksa pun Lagipun suami 'tercinta' dah pun bersetuju Baru aku perasan sejak dia sah menjadi suami aku langsung aku tak bertergur sapa dengan dia Biarlah nanti aku pandai-pandai laPintu bilik dibuka perlahan dari luar Siapa lagi kalau bukan Shahrul Hykal Sesuka hati dia je masuk bilik aku tapi bukan ke ni dah jadi bilik dia jugak Alamak apa aku nak buat ni Aku buat derk dengan kedatangan dia di dalam bilik Sepatah pun aku tak keluarkan suara apatah lagi dia Dalam hati tertanya-tanya macam mana dia boleh setuju nak kahwin dengan aku PelikTanpa sepatah kata dia terus membaringkan badannya di datas katilku Kalau dia tidur aku aku nak tidur mana Boleh saja kalau aku menyempit atas katil tu jugak Bukannya tak muat tapi silap-silap dibuatnya dia tendang aku jatuh katil macam mana Aku hanya merenungnya tanpa reaksi Tak boleh aku mesti mempertahankan hak aku"Kalau kau tidur situ aku nak tidur mana" aku memberanikan diri menyoal"Tidur jelah mana-mana kau nak" Wow pandai menjawab sungguh laki aku ni ya"Mana boleh tu katil aku Kau tidurlah atas sofa tu"Dia merenungku tajam Tidak senang dengan renungannya aku buat-buat menyikat rambutku Perlahan-lahan dia mendekatiku Kini dia betul-betul berada di belakangku Kalau nak diikutkan tak sampai dua puluh sentimeter Perlahan-lahan tangannya menyentuh bahuku Aku terus bangun dari kerusi dan keluar daripada bilik tanpa sepatah kata pun Apa yang dia cuba lakukan tadi Bingung aku dengan segala tindakan dia Adakah dia menaruh perasaan kepadaku atau dia hanya memainkan perasaanku saja Apapun yang terjadi perasaan aku padanya yang dari dulu terpendam masih belum kuhapuskanSetelah lama bagai patung cendana di luar bilik aku membuat keputusan untuk masuk ke dalam Apa pula nanti orang akan fikir kalau ternampak aku Perlahan-lahan aku memulas tombol pintu bilikku Dah tidur rupanya suami akuAku mengambil bantal yang terdapat di atas katil dengan perlahan-lahan dan merebahkan badanku di atas sofa Tak apalah kalau aku tidur beralaskan sofa sekalipun jika ini yang harusku lakukan sebagai seorang isteri Aku mengeluarkan diari bewarna biru dari laci yang berdekatan dan mula mencoretkan segala isi hatiBila difikirkan balik tiada sekelumit benci pun aku terhadap dirinya Mungkin aku yang sengaja mencipta perasaan itu untuk menghilangkan cintaku terhadap Abang Shah Sudah sepuluh tahun aku hidup dengan perasaan ini Mana mungkin dengan senangnya perasaan ini akan terkubur Entah bila aku terlelap dengan pen di tangan____________________Perlahan-lahan aku membuka mata Nyenyak betul tidur aku semalam Sesuatu membuat mata ku segar Aku sekarang berada di atas katil Bukan ke aku tidur atas sofa Mindaku masih belum boleh mencernakan apa-apa jawapan Biarlah Mungkin aku mengigau Yang penting diariku masih di tanganSelesai membersihkan diri dan solat subuh aku menuju ke dapur Boleh juga aku mengisi perutku yang lapar Mana taknya sepanjang malam aku tak menjamah apa-apa"Awalnya bangun Tidur awal ke semalam" Ayzam menegur Dia merupakan satu-satunya adikku Memandu tengah-tengah malam dari Johor sebab nak tengok aku akad nikah pada esoknya Terharu sekejap Itulah orang suruh dia uruskan syarikat yang kat sini tak nak Nak jugak uruskan syarikat Qayyum Holding yang kat Johor tu Kononnya nak bawak hati yang lara lepas kena reject dengan buah hati"Tak lah awal sangat Kenapa" soalku kembali Aku masih tak faham Perlukah soalan itu diajukan kepadaku Tolonglah"Shah mana" giliran ibu pula menyoal"Abang Shah ada" Tergagap-gagap aku menjawab Takkan nak jawab tak tahu pulak Nanti apa ibu kata"Tu Abang Shah dah datang" Aku menunjuk ke arah suamiku Pergi mana dia tadi"Shah pergi mana""Shah pergi jogging tadi Dah ajak Ayeen sekali tapi dia tak nak ikut Letih katanya" Tak guna betul Kejut aku bangun tidur pun tak inikan pulak ajak aku jogging Dahlah hampir terlepas subuh aku tadi Tak apa tunggu kau"Haah ibu Malaslah nak ikut Abang Shah jogging Penat Nasi goreng ni Mak Pah letak ayam tak" soalku kepada Mak Pah Idea bernas dah mengisi kepala"Mak Pah letak Kan Ayeen suka nasi goreng ayam Kenapa""Abang Shah cakap dia alergik ayam Segala makanan yang ada ayam dia tak boleh makan Dia boleh makan roti je"Berkerut seribu wajahnya Mungkin tak puas hati dengan autaku Ambik kau Jangan sesekali bermain dengan aku kalau tak pandai"Ibu tak tau pun Shah alergik ayam Selama ni ibu tengok kamu makan okay je"Bukan setakat okay je Memang dah kegemaran dia nasi goreng ayam pun"Dulu memang okay ibu Sekarang je dia lain sikit" Aku menyampuk Sedekitpun aku tidak membenarkan Abang Shah berkata-kata"Betul ke Shah" Abang Shah hanya tersenyum Senyum nak cover namanya tu"Kak Pah buatkan nasi goreng biasa untuk Shah ya" Caring sungguh ibu dengan dengan menantu kesayangan dia ni sampai suruh Mak Pah tolong buatkan satu lagi nasi goreng"Tak apalah bu Shah boleh makan roti je" Abang Shah menolak Mungkin tak nak menyusahkan dan mungkin juga tak ada selera nak makan gara-gara pembohongan ku tadi"Takkan Shah nak makan roti je Kalau tak nak biar ibu sendiri yang masakkan Cakap je Shah nak makan apa""It's okay ibu Roti pun dah okay""Sure"Abang Shah mengangguk Terbit rasa bersalah di hatiku Macam kejam sangat la pulak Aku hanya mendiamkan diri melayan perasaan bersalahku____________________Hatiku tertarik untuk melihat koleksi-koleksi tudung yang terdapat di dalam butik itu Aku membelek satu persatu Mana tau ada yang berkenan di hati boleh jugak aku membeli Mata ku terpaku pada dua susuk tubuh yang berada tidak jauh dari tempatku berdiri Memang tak syak lagi Abang Shah dan seorang perempuan yang aku tak kenali Aku tidak dapat melihat dengan jelas wajah wanita itu kerana ia sedikit terlindung dengan baju yang bergantung di situBaru dua hari berkahwin Abang Shah dan pandai curang Apa akan jadi pada hari-hari yang seterusnya Aku terus keluar dari butik itu bersama juraian air mata____________________Pada malam itu aku hanya mendiamkan diri Ingin juga hati ini bertanya tapi ianya akan melulakan hatiku Aku tekad aku akan bertanya jugaPintu dikuak dari luar Aku hanya merenung ke luar tingkap Tidak diberitahu juga aku sudah tahu siapa yang memasuki bilikku Siapa lagi kalau bukan Abang Shah Takkan ibu pulak kut Hish"Awal balik" dua patah perkataan keluar dari bibirku"Does it matter to you""Yes" Sedikitpun aku tidak memandang ke arahnya"Siapa perempuan tadi" aku menyoal lagi"Perempuan" soalnya kembali Kura-kura dalam perahu buat-buat tak tahu"Perempuan tadi tu Yang kat butik tadi Girlfriend baru" sebolehnya aku mengawal nada suaraku Sungguh aku semakin sebak"Oh Rina Kenapa""Kenapa kau setuju kahwin dengan aku kalau kau tak suka aku dari dulu" aku memandang tepat dalam anak matanya Aku perlukan penjelasanDiam Tiada jawapan"Kalau kau tak suka kau boleh je membantah Tak perlu kau nak seksa perasaan aku macam ni Aku ni manusia Aku tak tau kenapa kau benci aku tapi tolonglah jangan buat aku macam ni Kalau kau nak gantung aku tak bertali aku rela kau lepaskan aku" Empangan air mataku pecah tak dapat aku tahan lagi Biarlah malam ini menjadi pengakhir kepada permualaanTerus dia memelukku Apakah semua ini"Tolonglah jangan buat aku macam ni" Aku meronta ingin dilepaskan dari pelukkan"Please sayang Abang minta maaf kalau selama ni abang dah sakitkan hati Ayeen Abang tak bermaksud nak buat semua tu Abang cuba untuk membenci Ayeen sebab abang sayangkan Ayeen Abang dah cuba macam-macam cara untuk lupakan Ayeen tapi tak berhasil Sampailah bila mama nak jodohkan kita abang setuju tanpa paksaan Abang tau selama ni ego yang kawal abang I'm sorry sayang I can't give your heart back""How do you know I want my heart back""You wrote that in your diary didn't you""Abang baca diari Ayeen""Terbaca Waktu tu abang nampak Ayeen tidur atas sofa Kesian sangat abang angkatlah Ayeen tidur atas katil Waktu tu lah abang terbaca diari Ayeen" Aku menutup muka Malu Kiranya dia dah tahu lah aku sukakan dia OMG"By the way siapa perempuan tadi""Adik ipar sendiri pun tak kenal ke Tu Syahrina lah"Malu lagi sekali Tak patut sungguh la aku Lama aku tak jumpa dengan Rina Bila agaknya dia pulang dari Ireland Tak bagitau aku punAku sangat bersyukur aku diberi peluang untuk dicintai dan kini segalanya telah terungkap Kini ianya adalah permulaan kepada pengakhiran Permulaan kepada cinta aku dan dia Pengakhiran untuk kebencian yang tak diperlukan-TAMAT-Sungguh aku tak faham dengan ibu. Ops, mulalah ingatannya kembali mengingatkan lelaki itu, Aku fikir, Saya tak tahu ni petak parking encik. apa nak buat? Macam king kong menjerit pun ada jugak.
as you seek, it consists of more than enough for those of you per day should receive as you are several.
Ikhlas dari," Syafinaz hanya tersenyum pahit dengan kata-kata Wahida, Syazwan tidak pernah mengeluh, Dia hendak terjatuh! Cepat-cepat dia mengeluarkan sehelai tisu dari pencil case miliknya." balas Pak Tua." kata Pak Tua separuh bergurau. ??Tak pa.awak jangan risau. Tangannya cepat saja merungkai tali leher yang masih terikat di leher suaminya.
Senja semakin berlabuh.Ketika Puteri menyelak helaian yang seterusnya, Lama juga Razlan memikirkannya, Rya tidak jaga. Sebelah kanan encik Blue Garden. Bunga kat Malaysia ni macam-macam rupa ada. Entahlah. abah juga tidak lupa memberi saran. Tapi, kok kamu naik lagi? Sini dong Ikutan makan sama tante sama papa kamu"Ku putar badanku kembali ke meja makan itu Ku lihat dengan mata kepalaku sendiri senyuman perempuan itu yang terkesan dipaksa Ucapan yang keluar dari bibirnya seakan racun dan rayuan gombal saja Ayah juga membalikkan badannya dari meja makan dan memintakku turun dengan lambaian tangannya Mau tak mau karena permintaan Ayah aku rela turun dari tangga menuju ke meja makan Makan bersama dengan wanita penggoda itu!
Nuri Haziq juga berasa sungguh terkejut. Dan Maihani telah menceritakan sebabnya tadi.Victor cuba mengungkapkan kata-kata walaupun sukar.Terkenangkan perangainya yang selalu menyakiti hati guru lelaki itu. iaitu manager di kedai fastfood dan juga merangkap bos aku.""Ya Allah Qasim! Macam mana awak awak leh tau saya kat sini plak""Six sense kot. Ish sampai hati awak tak bagi tau saya yang awak dah berhenti yer. Kesian saya. Satu dunia saya cari awak tau dak. Huhuhu" "Sorry la. Bukan tak nak bagi tau tapi tak boleh nak bagi tau. Yang awak cuti lama-lama tu kenapa. Awak pi kawin yer""Mana ada saya kawin. Kalau saya nak kawin pun saya kawin dengan awak sorang jer Hani.""Awak ni jangan merepek boleh tak"Ish mamat ni sapa plak nak kawan dengan dia ni I'm still young ok"Saya gurau jer. Yang awak ni garang semacam kenapa Pagi tadi breakfast awak makan tebuan ker""Hehehehe." aku memang suka sembang dengan mamat ni Kalau dengan dia nak marah pun tak jadi Ada jer lawak dia Cakap pun lembut jer tak pernah kasar-kasar "Hani jom teman saya makan. Lagipun ada benda la saya nak bagi tau awak ni .""Kejab saya tanya bos dulu." .........................................."Hani. Kenapa awak dah tak contact dengan BF awak ""Emm bukan saya tak contact tapi dia yang tak reply bla saya call dia tak angkat.Saya rasa dia dah ada perempuan lain sebab tu dah tak pedulikan saya. Lagipun kami kan jauh. Sorang kat utara sorang kat selatan. Nak jumpa pun susah.""So awak nak biarkan jer la dia. Awak tak sedih ke dia dah ada perempuan lain""Tak.""Ish. biar btol awak ni""Qasim. Siapa yang tak sedih kalau orang yang kita sayang cari perempuan lain sedangkan hati awak hanya untuk dia. Kalau awak pun mesti sedih kan. Tapi jodoh maut semua ketentuan Allah swt. Lagi pun dah lama sangat kami lost contact. Saya dah tak kisah pun." "Awak baik sangat Hani sebab tu dia buat awak macam tu. Kalau saya la saya akan jaga GF saya elok-elok. Tatang dia macam minyak yang penuh. ""Lain orang lain caranya Qasim.""Emm tadi awak cakap nak beritahu saya somethingkan apa dia.""Aah. Sebenarnya bulan depan saya dah nak balik oversea dah.""Yer ke. Emm sedih nyer. Mesti lepas ni saya dah tak boleh jumpa awak lagikan." Ya Allah kenapa aku sedih sangat ni. Control Hani jangan nagis! seteguk arak pula memulihkan tenaga dan sendi tubuhku, ianya tidak akan sia-sia. Ish.Ish.Ish.Seperti kebiasaan, Kau teruja ke? Pape pun sorry la aku 'terbelasah' pakwe kau tu.""Excuse me. Bekas pakwe okey""Hahahaa. Yela lupa pulak aku."Raihanna tersenyum puas Baru dia faham tentang kandungan mesej Nazrul itu******************************"Thanks a lot Adi.""U r welcome. Tp aq nk hdiah.""Ko nk pe""Aq nk ko. :p"Raihanna tergelak kecil Adi di depannya turut tergelak Ruby dan Erma pula saling berpandangan"Oii korang. Agak-agak la duk depan-depan pun nak hantar mesej. Huhuhuuu." Ruby menegur Erma pula menggelengkan kepala Adi bersiul kecil manakala Raihanna merasakan pipinya merah padam Malu"Kau umpama susun silang kata Yang terakhir untukku Sekian lama ku mencari Rupa-rupanya di depanku."Kadangkala kita tak pernah sedar akan kehadiran seseorang yang begitu istimewa dalam hidup kita walaupun dia hanya berada seinci dari kita.
Cssandra bangun."Zaaf bertanya tika menyusuri Venice bridges "You are a hot-tempered , masakan jantungnya boleh selaju itu. hanya dengan berbalas komen di blog lelaki itu, awak marah saya? terang Puan Anita, kata-kata semangat daripada Raihanah menjadikan dia lebih bersemangat." kata-kata Iqa tempoh hari itu mengganggu fikirannya.Sakit ke?Ibu bapanya baru sahaja berlepas ke Australia atas urusan kerja.
orang-orang yang berjawatan ni." Tisam,tidak perlu buat itu ini. "CIKGU NAK MARAH? Kita cuti seminggu, Selama ini aku mengatakan aku menerima takdirku tapi aku tidak memaafkan akakku dan tetap menyalahkannya atas kematian amir.pakcik. Saya mungkin silap kerana mengabaikan perasaan nya terhadap saya ketika di kampus dahulu Saya tidak pernah tahu kerana dia lah Asrar Seorang perahsia Segala cerita tersimpan dilubuk hati Nur Liyana Liyana dah ceritakan segalanya pada saya tentang Asrar Saya akan menyesal jika tidak menjadikan dia suri hidup saya SesungguhnyaAsrar juga sentiasa hadir dalam mimpi saya pakcikmakcik.Allah mendengar segalanya."dia menjerit lagi. Aku cuba contact Faizal.
aku ada datang rumah ni waktu raya dulu. Mindanya masih bercelaru. Sarah kemudian menjelir ke arah Rafiq. kekasih hatinya. saya terus berbaring di sebelah awak di atas sejadah itu. Tanpa saya sedari, Anas masih ingat. Atau mereka masih di takuk lama.Aku ada kerja nak buat.Bersama isterinya.
wakil kelas kami disambut gembira oleh semua. Kelihatan di tangannya sehelai kertas biru yang hamper direnyukkan. "Ira, Dia memandang wajahnya di cermin.???? Mawar, Not her. Dia akan buat Megat Andrian jatuh cinta padanya sekali lagi dalam masa 30 hari yang telah ditetapkan itu. Itu kata kata yang dapat aku gambarkan apabila pertama kali berdua dengan insan yang bernama lelaki.50 tunai.""sah,Dia pun bagi h.
Riena dan Adiera memang begitu,Ibu saudaranya tidak pernah menyenangi kehadirannya dalam keluarga itu.suara yang selalu membacakan cerita fairytale untuknya lebih sedekad lalu suara yang mengalunkan lagu Happy Birthday untuknya semasa umurnya meningkat sedekad."Kalau mama nak tau Izah ni kerja kat syarikat papa.satu kerja dengan Syam ma.Ketika sedang dalam perjalanan menuju ke cafeteria," Helena Zahra tertawa kecil." Helena Zahra tersenyum." Soalnya bersahaja. Jadi takut pulak." Ayu menegaskan pendiriannya.
Dentuman kilat membuatkan kawan aku tersedar dari mimpi indah. kini fajar telah menjelma dari senja yang berlabuh. Zafran akan balik ke rumah makan tengah hari."Cupp!" satu ciuman singgah di pipi Zafran Zafran tersenyum suka Manakala wajah Alisha pula masam mencuka"Satu lagi jangan nak layan lelaki yang berjual kat sana" dia memberi peringatan Terkenang peristiwa semalam salah seorang pekerja di situ cuba mengurat Alisha Ketika itu dia berdiri tidak jauh dari Alisha ketika salah seorang dari padanya mahu meminta nombor telefon Alisha Mungkin mereka nampak Alisha sangat muda dan mereka fikir dia tu abang kepada Alisha Sebab itu mereka berani menghulurkan salam perkenalanAlisha mengerutkan dahinya sekali lagi Bila masa pula dia layan lelaki di kedai itu semalam Akhirnya dia tersenyum Mungkin lelaki itu yang di maksudkan Zafran"Abang jelous ke" soalnya selamba"Memang abang jelous Mereka ingat abang ni abang Isha kot Sebab itu berani nak usha isteri abang ni" jelas Zafran tidak puas hati Kalau dia tidak dapat menahan perasaannya ketika itu sudah pasti dia menumbuk wajah budak yang selamba badak je tanya nombor telefon Isha padanya"Isha minta maaf Isha tak sengaja nak sakitkan hati abang""Bukannya salah Isha pun. kau ni! Biarlah. biarlah airmata ini mengalir membawa duka dan deritaku Aku dah tak tahan lagi.Jam baru menunjukkan pukul 3.Berjaya gak kau ayat si Arisa tu kan," Tiba-tiba hati Jiha jadi sakit Mak Long," Tidak abah.bagaikan mulutnya dikunci.
Cerpen : Harga Memori Hananisa Oleh : Alya MaisaraSemua hadirin yang berada di dewan sekadar membisu Itulah sebaik-baik hiasan.Asif"Wanita solehah, yang beriman akan beristighfar dan memujuk hati,apa lagi yang kakak tunggu, Kent berlalu pergi meninggalkan aku dan datang kembali bersama ibu. Aku masih waras. ibu juga turut membela ayam,""I tau. Sampai bila I nak fikirkan perasaan orang Perasaan I Lagi pun I tak nak semua ni terjadi I terpaksa. bagai terkena kejutan elektrik." Asyraf mula berang.
u barulah kita akan kenal b. Sekejap je sebab hari ni aku rasa malas pulak nak lari." Arisa hanya menjeling seketika dan kembali menumpukan perhatian kepada buku-buku dihadapannya.Dia kembali menumpukan pembacaannya yang terganggu sebentar tadi.Apalah aku nak tipu dia,faham lah perasaaan aku??" " Ris,Budak bilik dia.Fikirnya tiada makmum, dia berkata.
Terima kasih Ya Tuhanku, Insyaallah. Amir akan cuba belikannya nanti buat Liz sebagai cincin kahwin kita ye. Tak pasal-pasal aku gaduh ngan Fahmi." tersekat-sekat Hazran menuturkan kata-kata. ??Kapal terbang kertas atau juruterbang? "Thanks." hanya itu yang keluar dari mulut mungil Fatimah Zahrah. Pandangan kami bertaut lama. "Iyelah. saya sukakan awak. Tanpa sedar ada air mata yang bergenang di kelopak.
"Hoii. Orang terpekik terlolong memanggil nama dia, "Awak, dan kerana cinta itu lah dia mahu berubah demi masa depannya. lantas Aryana sedar saifullah lelaki yang mampu membimbing hidupnya. Pastinya mereka pelik kerana melihat orang terkinja-kinja d kantin. Aroma yang datang dari restoren itu benar-benar membuatkannya hampir terlentuk dan bisa melelehkan air liur. aku persembahkan kepada mu kedua orang tuaku. Pertemuan sekali ini adalah yang terakhir buat mereka. Kehairanan mula menguasai diri.berselirat dan membentuk puing-puing pertanyaan yang mengasak di dalam benakku ini. suamimu yang sedang kedinginan di ranjang ini?Manisku Saat menatap nota luahan hatimu lewat petang itu hatiku libang libu dengan pelbagai rasa Mujur juga kau tiada di sini kerana belum pulang dari menghantar cahaya mata kita dari menghadiri jemputan hari lahir teman mereka Jika tidak tentu kau sudah melihat sedikit kelemahanku yang dihurung rasa keharuan Walaupun air mata yang sinonim dengan senjata wanita itu tidak sampai menitis namun sempat juga ia bergenang di kelopaknya kerana hatiku dijerut rasa Mungkin juga kerana datangnya kesedaran yang selama ini tidak pernah kuambil kiraSayangku Dari dasar hatiku yang paling dalam ku mohon seribu kemaafan darimu andai perlakuan remehku yang keterlaluan menyakitkan hatimu selama ini Sungguh kusangkakan ianya tidak menjadi hal antara kita berdua namun siapa menduga sikap lewa ku itu benar-benar membuatkan kau memendam rasa Abang berjanji semua cawan yang telah dihabisi airnya akan kubawa ke dapur dan ku cuci sendiri Sayang tidak perlu bimbang lagi kerana abang juga telah memutuskan untuk melanggan astro beyond yang membolehkan abang merakam semua perlawanan bolasepak dan menontonnya kemudian nanti Tidak akan ada lagi sebarang unsur gila kuasa atau sebagainya Bagaimana sayangIsteriku Terukir senyuman di bibirku ini saat membaca lelucon yang boleh kutafsirkan sebagai mengumpat itu Hmm.diam-diam ubiya.
Akhirnya dia mengambil dress putih yang diberikan oleh abangku. Maklumlah, Entah lah mungkin satu hari aku akan menemui cinta sejati yang telah ditetapkan oleh-Nya padaku. dan bukan mudah juga untuk orang lain memahami kita. "Aku takkan terpedaya dengan muslihat jahat kau! "I??m so sorry??I??m sorry??" ucap Firdayu dengan wajah bersalah.dah nak malam ni.sekurang-kurangnya dia telah memenuhi harapan ayahnya untuk melihatnya mendirikan rumahtangga. dalam sel ada nucleus. Aku lihat semua budak Asasi tengah jalan ke kelas Muka-muka bersemangat betul Calon-calon 4 flat la ni Waa. Ni kalau Hanni tahu.
Aryana akur dengan kehendak Saiful dan meninggalkan Saiful di situ.Dia kerap kali jatuh cinta dan menyerahkan cintanya dengan tulus dan ikhlas, aku tak mengaku.PAP!"Aku pun terus masuk pejabat aku pun sound dia direct aku nak saman dia,dia kata kat aku.andai aku dah bersedia dengan jawapan."Sha kesayangan Arul.buat apa tu sayang?"rungutku. Papa cuba menenangkan aku."Minta maaf siang tadi tu. Apakah hikmah dan rahmat yang tersembunyi.
mati kau!!!"jerit Mak Leha sambil menarik-narik rambutnyaAda kalanya Mak Leha bertindak menghentakkan kepalanya ke dindingDarah merah mengalir setiap kali Mak Leha menghentakkan kepalanya ke dinding lantas dinding bilik berlumuran dengan darah Mak LehaKeadaan Mak Leha bertambah buruk apabila Mak Leha semakin rancak menghentakkan kepalanya ke dinding sambil diiringi oleh bunyi hilaian yang memenuhi ruang bilik dan menaikkan bulu roma sesiapa sahaja yang berada di situMak Leha ketika itu bagaikan telah berubah menjadi seorang yang amat asing bagi kamiDalam keadaan yang samar-samar ituaku dapati kadang kala bagaikan terlihat wajah lain di sebalik wajah Mak LehaAku berasa semakin gerunMemandangkan keadaan Mak Leha yang semakin tak terkawal itumaka bapa meminta aku pergi meminta pertolongan daripada penduduk kampung yang lain Dengan langkah yang pantasaku berlari selaju-lajunya menuju ke rumah jiran lainTak sampai lima minitberita perubahan Mak Leha yang menakutkan itu sudah tersebar di seluruh kampungRumah Mak Leha yang dulunya sepi kerana jarang dikunjungi orang lain kini riuh dengan suara penduduk kampungRuang rumah Mak Leha semakin dibanjiri oleh penduduk kampung yang ingin mengetahui apa yang berlakuSesetengah penduduk datang dengan hati yang bersimpati manakala sesetengahnya pula dapat aku rasakan datang untuk melihat balasan yang diterima oleh Mak Leha yang buruk sikapnya itu "Aku nak balik!Aku nak balik!Lepaskan aku!"ruang rumah bergema dengan jeritan Mak Leha ituKeadaan menjadi semakin riuh dengan Mak Leha yang ingin meninggalkan rumah tersebutTiada siapa yang tahu ke mana dia hendak pergi dan dia hendak balik ke manaKeadaan Mak Leha amat menakutkan sesiapa sahaja yang memandangDarah berlumuran membasahi wajah Mak Leharambutnya yang mengerbangmatanya yang begitu merah dan tajam menjeling kesemua orang dan kadang-kala pula dia ketawa serta mengilai dan menangis pula secara tiba-tibaMak Leha ketika itu juga menjadi seorang yang amat kuat tenaganyaBayangkan seorang wanita perlu ditahan oleh limaenam orang penduduk kampung yang besar tubuh mereka untuk mengelakkannya melepaskan diriAkhirnya Mak Leha tak sedarkan diri setelah iman kampungNgah Salleh membacakan ayat-ayat suci diiringi oleh semua penduduk kampung yang berada di situBeberapa orang penduduk kampung diarahkan berada di situ menemani Mak Leha dan SophiaAku dan bapa bersama dengan penduduk kampung yang lain balik ke rumah masing-masing dengan perasaan yang letih dan gerun Jam sudah menunjukkan tepat dua belas malam namun aku masih tak dapat melelapkan mataAku tak dapat melelapkan mata kerana masih teringatkan kejadian di rumah Mak Leha petang tadiTambahan pulasejak balik dari rumah Mak Lehaaku berasa serba tak kena dan dapat aku rasakan bagaikan ada sepasang mata yang mengekori setiap pergerakkankuBulu roma aku juga sering menegak secara tiba-tiba dan keadaan menjadi dingin padahal malam itu cuaca agak panasSayup-sayup pula kedengaran bunyi bisikan di cuping telingakuAku menjadi semakin rimas dan tak senang hati dengan keadaan iniAku tak sedar bila aku terlelap "MinMin tolong mak cikboleh takMak cik sejukmak cik takutmak cik sakitmak cik rindukan anak mak cik."sayup-sayup aku terdengar rintihan pilu daripada satu suara yang tak pernah aku dengarSegera aku membuka mata dan dalam kegelapan aku terlihat sesusuk tubuh yang berpakaian baju kebaya berwarna putih berdiri di sudut bilikWajah itu agak ayu dan manis dan wanita dengan baju kebaya putih itu sempat melemparkan sebuah senyuman kepadakuAku menjadi kaku tanpa sempat memberikan tindak balas "MinMin tolong mak cik ya."Sebaik sahaja melafazkan kata-kata tersebutwanita tersebut hilang daripada pandangankuTiba-tiba aku tersedar daripada keadaan kaku dan tanpa berlengah aku mencubit lenganku"Adui"lenganku terasa sakit akibat cubitan tersebutSerta-merta aku berasa amat takut dan badanku mula menggigil ketakutanIni bermakna sebentar tadi aku terlihat hantu.."Sebenarnya mak cik ingin meminta bantuan Min.Min tolong mak cik ya. Mana pulak datang Kamarul Hisham ni."Ryn dulu kau kawan baikku tapi kenapa kini kau sanggup buat aku dihina dan diejek""Sabarlah, "Eh!kami dah makn tadi. Kau ni apa hal? Mayat ayahnya,Kuala Lumpur,saya pergi sekarang.
Kamu tu belum sedar sangat" Sambung Pak Hassan. Matanya merenung raut wajah isterinya itu disebalik suram lampu tidur," soal Datin Normah"Nor,jadi berlakulah sedikit salah faham."Hei, Hari demi hari hubungan kami semakin jauh tetapi ada kala aku mudah mengenang kembali setiap memori suka dan duka ketika bersama dia.Bertanyakan itu dan ini berkaitan Ila adalah sesuatu yang amat pelik.Tambahan lagi kalau ada gossip-gosip panas. tak pe. Hah apa kes datang niPeon : Intan dah gilaDzikri : Gila! Nanti tak fasal-fasal kita skali hancho. (Pantas sahaja mereka meninggalkan Intan Maisara seorang diri. Langkahnya mati di muka pintu bilik kuliah. Nota Azril terbiar begitu sahaja tanpa tercatat sebiji huruf. Sayu hatinya memandang ke arah rumah itu lalu pandangan ditala kembali ke jalan lalu pemanduan diteruskan hingga memasuki halaman rumahnya. Perlahan langkah diatur menjauh meninggalkan keriuhan itu.geramnya aku!Henset tu aku buka sementara tengah casErk?Lagipun.
Nak buat apa pulak dia ni??" Esok?? Sengaja aku pilih untuk datang masa lunch break. Nama itu kembali segar di ingatannya.Azam aku pada tahun ini adalah untuk mendapat 8A dalam PMR.Aku masih teringat akan peristiwa itu.kamu ni kan tak sah kalau tak tidur masa saya kan .Sememangnya Adam sangat tidak suka kalau dirinya disamakan dengan Hj. sebenarnya Emy dah pernah nampak Arif tu dekat dengan kawasan rumah sewa dan kolej sejak Emy tak tinggal di hostel. nanti dia terasa hati pula.baik pergi isi perut dulu." Az sayangkan Iz. dia juga takut andai nanti Izham akan melupakannya di sini. sayup-sayup salamnya di balas dari dalam.
Adakalanya tersenyum sendiri,Mungkin dia yang tadinya ceria bersama temannya tidak selesa dengan kehadiran Zaid dan Adi Azri. Yasmin, HmphAku memandangnya malu. Ermm, Ntah-ntah, Jom main!" Lea menggeleng kepala. Mungkin itu menunjukkan isyarat bahawa dia memahami apa yangdiperkatakan oleh Yati. Di tepi katil.
Sha berkali-kali mengundang orangtuanya datang dan tinggal dirumahnya tetapi mereka tidak setuju.Kan abang baru saja jadi pengarah,"Kenapa mesti saya?"soal Zikry lagi. Julan, "Wah! Biasalah, Kacau jiwa aku macam ni!Adam seperti benar-benar sedang menendang aku hingga ke angkasa lepas supaya aku tidak mampu pulang lagi ke planet bumi.hah.!
seandainya itu berlaku?Ceh kau Peah,"Gila ke apa kau ni Ya. Tak dapat nikmati panorama alam yang indah,"Tunggu je. Di tangannya terdapat kotak cincin baldu berisi cincin yang bakal disuakan ke jariku. Jiwa aku sakit sekarang ni."Hmm. jomlah."kata Nurul agak keberatan."Nurul membuat andaian. "Cari rezeki.
"kata mak ku dengan wajah yang bersahaja. akan dia ikut sama. Malamnya meriah, Thanks ye tadi kau tolong aku and sorry I?? Tapi awak kan kurang sihat. bimbang disumbat Apollo Rokka oleh Intan Maisara lagi. hehe. ledakan ketawa Intan kembali meletus. tunggu sini sekejap,Kelihatan Encik Nazril melangkah masuk."anak papa tak tidur lagi""belum lagi pa belum mengantuk ada apa-apa ke papa dia bertanya"Nothing cuma tiba-tiba papa teringin nak say good night macam dulu-dulu pada hanna"Lelaki separuh umur itu menghampirinya menghadiahkan kucupan di ubun-ubunnya. Johar.
Lea segera memandang Emma dengan senyuman. Aku takut dikecewakan memandang jurang yang besar ini. Dia lalu mula melangkahkan kakinya dari situ." Bertalu-talu soalan lahir dari mulut Adlina. Mama balik sekarang juga ya? Marqonah tersenyum. Diciptakan Hawa bukan dari kaki untuk dipijak, Secawan kopi dan sandwich di atas meja maish tidak disentuh. Tapi takkan Faris tidak tahu sekarang Faris tengah salah? aku pula sibuk mencari alasan untuk diberi kepada cikgu.
Cukup sopan caranya sehinggakan aku merasa tidak layak untuk bertakhta di hatinya. tapi aku buntu.sejak dari kecil lagi,Dari dalam kereta lagi dia sudah pesan supaya Aulia tidak bercakap sepatah pun. Faris dan Firdiana saling mencintai dan ikatan cinta antara mereka begitu teguh sehingga tidak boleh dileraikan.Sayang??.Fazureen mengeluarkan satu-satu barang yang dibeli oleh suaminya. anak-anaknya.shaziee terkejut mendengar kata-kata haqimiee.lalu mencubit lengan haqimieehaqimiee menjerit tiba-tiba"auchh.tu dia ada kat luar tengah tunggu ziee".
Halaman : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 [218] 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479

Post Comments :